Simple eth0 config not working | pressku.com

Trending 3 months ago

I americium a web feline but I americium trying to group up a syslog and snmp server successful gns3 utilizing an ubuntu appliance: Linux Toolbox-1 5.15.0-91-generic #101~20.04.1-Ubuntu SMP Thu Nov 16 14:22:28 UTC 2023 x86_64 x86_64 x86_64 GNU/Linux I americium trying to configure nan eth0 for web relationship to 1 of nan routers successful gns3. I edited nan /etc/network/interfaces record which looks for illustration this:

This is simply a sample web config, please uncomment lines to configure nan netwo

rk

Uncomment this statement to load civilization interface files

source /etc/network/interfaces.d/*

Static config for eth0

auto eth0 iface eth0 inet static address 192.168.13.3 netmask 255.255.255.0 gateway 192.168.13.1 up echo nameserver 192.168.0.1 > /etc/resolv.conf

DHCP config for eth0

#auto eth0 #iface eth0 inet dhcp

hostname Toolbox-1

After this, I restarted nan interface utilizing ifconfig eth0 down && ifconfig eth0 up. However eth0 doesn't look to get nan ip reside from nan file:

root@Toolbox-1:/etc/network# ifconfig eth0: flags=4163<UP,BROADCAST,RUNNING,MULTICAST> mtu 1500 inet6 fe80::fc97:d2ff:fe35:b2c9 prefixlen 64 scopeid 0x20 ether fe:97:d2:35:b2:c9 txqueuelen 1000 (Ethernet) RX packets 152 bytes 12845 (12.8 KB) RX errors 0 dropped 50 overruns 0 framework 0 TX packets 23 bytes 1802 (1.8 KB) TX errors 0 dropped 0 overruns 0 bearer 0 collisions 0

lo: flags=73<UP,LOOPBACK,RUNNING> mtu 65536 inet 127.0.0.1 netmask 255.0.0.0 inet6 ::1 prefixlen 128 scopeid 0x10 loop txqueuelen 1000 (Local Loopback) RX packets 0 bytes 0 (0.0 B) RX errors 0 dropped 0 overruns 0 framework 0 TX packets 0 bytes 0 (0.0 B) TX errors 0 dropped 0 overruns 0 bearer 0 collisions 0

Does anyone person a solution to this?

Thank you, Silviu

More
close