partclone - what am I doing wrong? | pressku.com

Trending 4 months ago

I'm penning immoderate backup scripts for my machines. Up until now, I person enjoyed utilizing partclone, but now I've deed a snag.

On this instrumentality there's a ample MDADM RAID which contains 1 EXT4 partition. It is working. I tin equine it. I tin tally fsck connected it. No problems. But...

When I effort partclone, it says it is computing a bitmap, spends astir 2 minutes doing that, and reports completion, past is wholly silent. Meanwhile, top(1) reports it is utilizing 100% CPU time. The output record is created but remains astatine 0 bytes. After an overnight wait, this is still nan case. No progress.

Here's what lsblk says astir nan partition:

/root# lsblk -i -o +fstype /dev/md1 blk -i -o +fstype /dev/md1 NAME MAJ:MIN RM SIZE RO TYPE MOUNTPOINT FSTYPE md1 9:1 0 32.8T 0 raid5 `-md1p1 259:1 0 32.8T 0 portion ext4

When I equine nan partition, here's what df(1) says astir it:

/raidp# df -h . Filesystem Size Used Avail Use% Mounted on /dev/md1p1 33T 7.2T 24T 24% /raidp

And erstwhile I unmount it and tally fsck, here's what shows:

~# fsck.ext4 -f /dev/md1p1 e2fsck 1.45.5 (07-Jan-2020) Pass 1: Checking inodes, blocks, and sizes Inode 65801045 grade character (at level 1) could beryllium shorter. Optimize<y>? no Pass 2: Checking directory structure Pass 3: Checking directory connectivity Pass 4: Checking reference counts Pass 5: Checking group summary information new-raidp: 474652/1098637312 files (18.5% non-contiguous), 1996266631/8789097472 blocks ~#

Is this a bug, aliases americium I doing thing wrong? I really want to get my backups earlier I upgrade this strategy aliases do immoderate further work.

More
close